Mixed Media

Annemie van Herck
Ik ben Annemie Van Herck, een autodidact abstract kunstenaar. Mijn werken lijken divers, toch zitten mijn passies erin verwerkt. Om te beginnen KLEUR. Zolang ik mij kan herinneren, word ik gewoon gelukkig van kleur. Al van kinds af sorteer ik mijn kleurpotloden. Kies ik voor kleurrijke kledij. Kies ik voor kleur in ons interieur. Bewonder ik de kleuren in de natuur. Zie ik alle kleurschakeringen in het bos, een stad, de zee… En hé, het leven is al zo serieus, dus kom maar op met KLEUR! Wie mij kent, weet ook dat ik overal aan moet voelen. Zo komen we tot TEXTUUR. Mijn werken moet je niet alleen kunnen zien, maar ook voelen! Dat geeft een extra dimensie aan de werken. Ze zijn allemaal ‘TOUCH PROOF’. STREEPJES zijn een derde passie. Streepjes geven me rust en de variaties zijn eindeloos. Ik zie overal rondom mij streepjes en als je lang genoeg kijkt, zie je de kleurschakeringen. Een effen gordijn is voor mij niet zomaar een gordijn. Maar een vlak met streepjes en afhankelijk van de lichtinval zie ik een heel scala van kleurtinten. Geïnspireerd door Paul Smith maak ik heel graag werken met streepjes in alle mogelijke kleuren en texturen uiteraard! Ik heb ook iets met PAPIER. Dik papier, krantenpapier, karton, glanzend, gekleurd, tijdschriften, … Het is overal. En er worden tonnen van weggegooid. Terwijl er niets leuker is dan eerst voelen aan het papier, sorteren op kleur en dan experimenteren wat ik er mee zou kunnen doen. Rol ik het op? Maak ik een werk met streepjes? Een collage op kleur? Schilder ik het? De combinaties zijn eindeloos. Voila, dit is het verhaal van Annemie (Mie), kortom just ME!


Nadia Breugelmans
Mijn naam is Breugelmans Nadia en, zoals zovelen tijdens de coronapandemie, ben ik gestart met een nieuwe hobby: het maken van wenskaarten. Door talloze video’s op YouTube te bekijken en veel te oefenen, heb ik mijn vaardigheden sterk ontwikkeld. Wat ooit begon met een blanco vel papier, tover ik nu om tot kleine kunstwerkjes. Ik werk met allerlei technieken en materialen, zoals stencils, stempels, inkt en verf. Elke wenskaart is een uniek stuk – geen twee zijn ooit hetzelfde. Het aanbod is zeer gevarieerd: van geboorte- en verjaardagskaarten tot kerst- en zelfs rouwkaarten. Op aanvraag kunnen de kaartjes volledig gepersonaliseerd worden, aangepast aan het thema of de persoon die jij in gedachten hebt. Wat begon als een hobby is uitgegroeid tot een ware passie. Het creatief bezig zijn helpt me om te ontspannen en even alles om me heen te vergeten. Het geeft me rust en plezier. Ben je op zoek naar een bijzonder kaartje voor een bijzonder iemand? Neem dan gerust eens een kijkje!


Robert Berkel
Robert Berkel is beeldhistoricus, grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar. Oorspronkelijk afkomstig uit Amsterdam, studeerde hij af aan de Gerrit Rietveld Academie. In de loop der jaren stelde hij een groot aantal tentoonstellingen en (internationale) kunstprojecten samen en ontwierp hij deze, onder andere als directeur van Museum Scryption in Tilburg, voor Stichting Lorenzetti en als zelfstandig ontwerper. Naast zijn werk in de kunstwereld publiceerde hij meer dan vijftig boeken en publicaties op het gebied van cultuurgeschiedenis. Ook gaf hij talloze lessen, cursussen en colleges, waarbij hij zijn kennis en passie voor beeld en geschiedenis deelde. Als beeldend kunstenaar werkte Berkel aanvankelijk vooral met grafiek en specialiseerde hij zich in zeefdruk. Hij creëerde meerdere series, zoals de bekende Eiffeltoren-reeks, en werkte ook projectmatig, bijvoorbeeld bij het Bolderproject. In een later stadium richtte hij zich op schilderijen en installaties. Zijn werk was te zien op talrijke tentoonstellingen, zowel in Nederland als internationaal. Robert Berkel wordt vertegenwoordigd door Lorenzetti, podium voor kunst en cultuur.


Kunstdomein Kasterlee
Kunstdomein Kasterlee is een nieuwe, inspirerende plek waar jong en oud kunst kunnen beleven, te midden van het prachtige landschap van de Kempense natuur. Via tentoonstellingen en kunstzinnige routes worden bezoekers op verrassende wijze in contact gebracht met kunst. In de zomer van 2025 kunnen kinderen en hun (groot)ouders op avontuur met de ‘Kabouter Kunst Route’ – een speelse ontdekkingstocht vol verwondering. Tijdens deze dwaaltocht over het terrein stuiten bezoekers op verborgen hoekjes en kunstzinnige momenten, waardoor ze op een laagdrempelige en speelse manier kennismaken met kunst. In 2026 opent de tentoonstelling ‘Wonderland’ – een geheimzinnige reis langs kunst en natuur. Tegelijkertijd is ook de tentoonstelling ‘Wonderkamer’ te bezoeken, waarin een selectie uit de collectie centraal staat. Kunstdomein Kasterlee werkt nauw samen met Lorenzetti, podium voor kunst en cultuur.


Paverpol International
Paverpol is een unieke milieuvriendelijke decoratie- en textielverharder, een Nederlands DIY-product met een geschiedenis die inmiddels al 30 jaar teruggaat. Het geheim achter dit succes? Volgens Brigitte en Carin van Paverpol International zijn dat de eindeloos veel creatieve mogelijkheden die Paverpol biedt. Er zijn vele soorten Paverpol sculpturen, voor binnen of buiten, maar ook abstracte objecten, muurversieringen, vazen en schalen en zelfs sieraden. Door het gebruik van Paverpol en verschillende aanverwante materialen wordt elk sculptuur een uniek object.


Bernadette D'haese
Stap binnen in de wereld van Bernadette: allround kunstenaar, meester in contrast en componist van taal en vorm. Haar werk beweegt zich moeiteloos tussen disciplines - van het poëtisch lyrische tot het abstract experimentele – maar altijd met een diepgewortelde liefde voor letters.
Letters zijn bij haar geen dragers van betekenis alleen; ze zijn betekenis, beeld, beweging. Soms ongrijpbaar en “vormonthecht ”, als dansende structuren geïnspireerd op het ritme taal.
Bernadette laat zich inspireren door quotes, maar vertrouwt vaak op haar eigen pen – zinnen die zinderen, woorden die je even stilzetten. Haar werken zijn soms meditatief, dan weer uitdagend of met een knipoog; ze zoeken de grens op tussen verstaan en voelen.
Bernadette begeleidt workshops, cursussen en stages. Haar filosofie van kunstbeleving, betekent niet het vereenvoudigen maar juist verrijken – met ruimte voor persoonlijke expressie en inhoudelijke verdieping. Met veel enthousiasme “coacht “ze op persoonlijke maat de deelnemers om hen naar een hoger niveau te tillen.
Wie haar veelzijdigheid echt wil ervaren, mag tentoonstelling momenten niet missen. Hier komen al haar tegenpolen samen in een krachtig evenwicht: beeld en tekst, verstilling en beweging, helderheid en experiment.

Bea Jaenen
Voor Bea is kalligrafie veel meer dan schoonschrijven. Het is bezielde taal, een lichamelijk gebaar, een vorm van voelen met inkt en verf. Als kalligrafe en beeldend kunstenaar zoekt zij naar letterbeelden die niet alleen gelezen, maar vooral ervaren worden.
Met een voorliefde voor spontane, gestuele lijnen kiest Bea haar schrijfmaterialen zorgvuldig – ieder penseel, ieder stuk papier draagt bij aan de energie van het moment. Haar handschrift is nooit mechanisch, maar geladen met emotie, versterkt door trefzekerheid en persoonlijk gekozen kleurpalet. Toch is het niet de letterlijke boodschap die voorop staat, maar de “gevoelslaag” die tussen de regels stroomt.
Hoewel papier haar natuurlijk habitat is, zoekt Bea in recente werken ook de ruimtelijkheid op: in kunstinstallaties en ook in experimenten met textiel verkent zij nieuwe manieren om lettertaal tastbaar te maken.
Bea nodigt je uit om te kijken met je ogen en te lezen met je hart – en geraakt te worden, woord voor woord, lijn voor lijn.


Truce Visse-Schmitz
Truce Visse-Schmitz is collagekunstenaar met een unieke beeldtaal die droom, symboliek en realiteit samenbrengt. Haar werken zijn gelaagd en vaak vervreemdend – surrealistische voorstellingen waarin architectonische fragmenten, handen en gezichten een centrale rol spelen. Ze zoekt bewust de grens op tussen chaos en orde, gevoel en gedachte.
Na een korte periode aan de Koninklijke Academie in Den Haag ontwikkelde ze haar eigen stijl als autodidact. Sinds 1995 runt ze haar Atelier/Galerie Wonderland in Gouda, een naam die verwijst naar het familieverleden én haar creatieve visie.
Truce gebruikt diverse technieken en materialen zoals collage, assemblage en zelfs bladgoud. Haar werken zijn intuïtieve composities die de kijker uitnodigen tot reflectie. “Kunst is voor mij een spel tussen fantasie en werkelijkheid,” zegt ze, “waarbij elke collage een ontdekkingsreis is.”